1. Stedentrip naar:
  2. Lissabon

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Lissabon

Tijdens een stedentrip Lissabon ontdekt u een wereld van zeevaarders en kunstenaars. U waant zich in een stad van waaruit ooit de rest van de wereld werd gevonden. Geniet tijdens een stedentrip Lissabon van de Fado en prachtig eten. Relax met de Portugezen en slenter door eeuwenoude straten.

Castelo de São Jorge
De eerste steen van dit prachtige oude kasteel stamt al uit de zesde eeuw voor Christus. Hiermee is het een van de oudste burchten van Europa. In dit gratis toegankelijke kasteel zijn met name fraai vormgegeven kasteelmuren en opvallende torentjes te bewonderen.

Padrão dos Descobrimentos
Dit gebouw is een eerbetoon alle zeevaarders en ontdekkinsreizigers die Portugal heeft voortgebracht. Het nagebootste Portugese zeilschip is 54 meter groot. Op de boeg staan standbeelden van beroemde namen uit de zeevaartgeschiedenis.

Sintra

Het meest romantische plekje van Portugal ligt net buiten de stadsgrenzen van Lissabon. Het kustplaatsje Sintra is  een ideaal toevluchtsoord voor verliefde stelletjes. Niet voor niks heeft Sintra een vermelding op de Werelderfgoedlijst.  

Torré de Belem
Deze uitkijkpost was de eerste welkomsgroet vanaf het vaste land voor de zeevaarder van Lissabon. Dit bouwwerk uit de zestiende eeuw is een van de meest opvallende verschijningen in de havenstad. De toren is ooit opgericht als herdenkingsteken aan ontdekkingsreiziger Vasco da Gama.

Vasco da Gamaburg

Ruim drie jaar deden de bruggenbouwers over de constructie van deze indrukwekkende brug. Ruim 17 kilometer lang is deze verbinding tussen Sacavém en Montijo. De brug werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1998.

Tips Lissabon


Alfama is een van de beste wijken om van het oude Lissabon te genieten. Dit gedeelte van de havenstad heeft de aardbeving van 1755 grotendeels doorstaan en dat is terug te zien aan de intact gebleven eeuwenoude architectuur in deze buurt.

Belém doet de bezoeker denken aan het Portugal uit zijn glorietijden. Er staan prachige gebouwen die stammen uit de vijftiende eeuw. Ook is de haven van Belém de plek waar vele ontdekkingsexpedities van start gingen.

In Lissabon staan al veel gebouwen op de Werelderfgoedlijst. Maar met Baixa heeft de hoofdstad ook een prachtige wijk op de prestigieuze lijst staan. De  bezoeker vindt er middeleeuwse pleinen en het kasteel van Sao Jorge.

Voor de avontuurlijke vakantieganger is de wijk Chiado geschikt. Vooral het nachtleven is het ontdekken waard. In deze wijk treft u elegante winkels en cafeetjes met typische Portugese charme.