1. Stedentrip naar:
  2. Napels

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Napels

Napels is een stad waar je tijdens een stedentrip al het goede van Italie beleeft. Napels heeft enorm veel cultuur te bieden, waaronder prachtige musea en opera. De stad heeft een mooie ligging aan de Middellandse Zee en een prettig klimaat. Het eten is er heerlijk. De inwoners van Napels zijn warm (soms wat overhit) en houden van la dolce vita.

Piazza del Plebiscito
Piazza del Plebiscito is het centrale plein in Napels. Het plein wordt omringt door veel imposante en belangrijke bouwwerken zoals het paleis van Napels en de San Francesco di Paola.

Museo Archeologico Nazionale
Wie een goed beeld wilt krijgen van de imposante geschiedenis moet naar een van de belangrijkste archeologische musea ter wereld. Het Museo Archeologico Nazionale heeft een enorme en imposante collectie.

Vesuvius
De vulkaan Vesuvius ligt op een kilometer of 30 van het centrum van Napels. De vulkaan ligt in een nationaal park en vanaf de top heb je een schitterend uitzicht. Kijk voor meer informatie op de website van Parco Nazionale del Vesuvio.

Teatro di San Carlo
Het Teatro di San Carlo is een operahuis in Napels. Het uit 1737 stammende theater staat op de UNESCO lijst. Het interieur is prachtig en je proeft hier de vibe van duizenden uitvoeringen. Probeer een kaartje te bemachtigen van de site van Teatro di San Carlo.

Palazzo Reale di Napoli
Het Palazzo Reale di Napoli is gebouwd door de Bourbon dynastie. Het schitterende gebouw heeft vooral een indrukwekkend interieur. Tegenwoordig huisvest er een museum, theater, de bibliotheek van Napels en de toeristeninformatie in het gebouw.

San Francesco di Paola
De zwager van Napoleon heeft het initiatief genomen voor de bouw van deze imposante kerk. De San Francesco di Paola is afgebouwd door zijn vijanden. De ontwerper is geïnspireerd door het Pantheon in Rome.

Tips Napels


Al hou je niet van Opera, dan zal een bezoek aan een uitvoering van Puccini of Verdi in Napels je mening doen bijstellen. Het beroemde slavenkoor uit Nabucco (Verdi, derde partij) wordt luidkeels meegezongen en de toch al emotionele Zuid-Italianen gaan los. Het publiek schreeuwt om - en krijgt - een herhaling. Opera rocks en al helemaal in Napels.

Tegenover het San Carlo operahuis ligt Galleria Umberto I. Dit winkelcentrum behoort tot de mooiste van Napels.

Vanuit het Castel Sant'Elmo heb je een schitterend uitzicht over Napels. Het oude kasteel zelf is niet bijster interessant, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd met de mooie vergezichten.

Het oude dorpje Pompeii is in 79 n.Chr. bedolven onder een laag as na een uitbarsting van de Vesuvius. Door opgravingen is het dorp bijna in haar oude glorie hersteld en krijg je een prima beeld van hoe de Romeinen leefden.

Wie wil genieten van de Middellandse Zee moet richting de Baai van Napels gaan of daar zijn/haar accommodatie boeken. Hier geniet je van het Italiaanse Mediterrane leven. Heerlijk eten, zon, ze en een mooie fles wijn maken het plaatje compleet.

Het Parco Virgiliano is een mooi park vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de Baai van Napels en de stad zelf. Geniet hier van wat rust, een flesje wijn, schaduw en elkaar.