1. Stedentrip naar:
  2. Parijs

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Parijs

Parijs is een fantastische stad en een stedentrip naar Parijs zal er een zijn om nooit te vergeten. Als hoofdstad van het machtige Frankrijk herbergt Parijs vele bijzondere bezienswaardigheden, een rijke cultuur, veel winkels, mooie restaurants, prachtige parken etc. De voorzieningen om de stad te verkennen zij perfect geregeld.

Louvre
In deze indrukwekkende tentoonstelling van kunst vindt u een enorme collectie van onder meer Oosterse, Egyptische en Griekse oudheden. Maar befaamd is het Parijse museum geworden door zijn Westerse schilderkunst. Schilderij "De Mona Lisa" van Leonardo da Vinci is het meest bekende doek van dit Franse Museum.

De Eiffeltoren
De Eiffeltoren begon als kunstwerk voor de Wereldtentoonstelling van 1889, maar is inmiddels uitgegroeid tot het symbool van Parijs. Het Franse bouwwerk is ruim driehonderd meter hoog en belooft het mooiste uitzicht over de hoofdstad.

Notre Dame

De Notre Dame, vrijvertaald Onze Lieve Vrouw, is een van de mooiste kathedralen ter wereld. Tegenwoordig doet de kathedraal dienst als decor voor Franse staatsbegrafenissen. Ook zijn er relikwiën van Christus te vinden.

Arc de Triomphe
De Franse triomfboog is in 1806 gebouwd als eerbetoon voor een zware veldslag van Napoleon. Tegenwoordig herdenkt Parijs zijn oorlogsslachtoffers bij dit monument.

Cimetière du Père-Lachaise
Een kerhof voor de gegoede burgerij. Zo is deze begraafplaats 900 jaar geleden begonnen met prachtige grafen voor de Parijse aristocratie. Nu nog steeds rusten er beroemdheden als La Fontaine, Edith Piaff en Jim Morrisson.

Centre Georges Pompidou
Dit centrum voor moderne kunst in Parijs is de verwezenlijking van de droom van de voormalige Franse president Georges Pompidou. Het kunstmuseum is een wirwar aan buizen en pijpen in allerlei felle kleuren. Het gebouw werd zo populair dat het binnen 20 jaar 160 miljoen bezoekers mocht verwelkomen.

Moulin Rouge
In deze toeristische trekpleister steken klein kunstenaars al meer dan honderd jaar  de draak met de Franse politiek en het leven van alledag. Meest bekend is dit cabaret in de Parijse rosse buurt door de film Moulin Rouge uit 2001 met Nicole Kidman.

Tips Parijs


Een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de moderne geschiedenis vond plaats in de Bastille. In 1789 werd hier door de Parijzenaars gevangenis de Bastille bestormd waarmee de Franse Revolutie werd ontketend. Deze wijk vormt de bakermat van Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap.

Wie de hectiek van het Parijse centrum even wil ontvluchten kan terecht in de rustige buurt Luxembourg. De vele sierlijke tuinen in dit Frans kwartier zijn een inspiratiebron voor de vele kunstenaars die hier huizen.

Quartin Latin is al meer dan zevenhonderd jaar het intellectuele en academische centrum van de Franse hoofdstad. Dankzij gerenomeerde scholen en universiteiten als Sorbonne werd het onder studenten als snel een gewoonte om Latijn te spreken. Vandaar de naam.

Invalides, Eiffeltoren, rivier de Seine, mausoleum van Napoleon en het schitterend gebouwde Muséee d'Orsay. Deze unieke bezienswaardigheden liggen allemaal in de wijk Invalides. Om de grote horde van toeristen te vermijden, kunt het beste al in de ochtend richting deze buurt trekken. 

Champs-Elysées en Tuilerieën zijn twee wijken waar vele Franse beroemdheden te vinden zijn. Zo staan de Arc de Triomphe, winkelstraat Avenue des Champs-Elysées en museum het Louvre hier opgesteld. Dankzij een slim verzonnen inrichting staan alle gebouwen op één rij achter elkaar.  U kunt deze attracties dus in  een wandeling makkelijk inplannen.