1. Stedentrip naar:
  2. Dusseldorf

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Dusseldorf

Dusseldorf ligt niet ver van de Nederlandse grens en behoort tot de leukste steden van het Ruhrgebied. De stad is dus zowel makkelijk te bereiken en biedt veel afwisseling je voor een stedentrip Dusseldorf. Moderne architectuur en oude gebouwen wisselen elkaar af. Düsseldorf heeft ook een bruisend nachtleven waarvan de Bolkerstrasse de grootste concentratie kroegen heeft. Tijdens een stedentrip Dusseldorf behoort goed shoppen tot de mogelijkheden.

Altstadt
De Altstadt ligt aan de oever van de Rijn en is het oude kloppende hart van Dusseldorf. Hier vindt je het oude stadhuis, het slot van Dusseldorf, leuke pleintjes, mooie winkels, gezellige bars en goede restaurants.

Rheinturm
De Rheinturm is een enorme zendtoren van 240 meter hoog in het centrum van Dusseldorf. Vanaf het uitzichtpunt op de toren heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving van Dusseldorf.

Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen
Liefhebbers van moderne kunst moeten naar het Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen. Kunst uit de 20ste is in het K20 gebouw gevestigd. Kunst uit de 21ste eeuw in K21. Klik voor de website op www.kunstsammlung.de. Tegen over het museum ligt de kunsthal van Dusseldorf (Kunsthalle Düsseldorf). Kijk voor de actuele exposities op: www.kunsthalle-duesseldorf.de.

De Konigsallee
De Konigsallee is de chique winkelstraat van Düsseldorf. Hier treffen de dames winkels van alle dure topmerken. De heren vergapen zich hier aan de meest exclusieve (sport) auto's.

Bolkerstraße
De Bolkerstraße ligt in de Altstadt maar is een eigen vermelding waard. De straat wordt ook wel de langste kroeg van de wereld genoemd. Wanneer u van een lekker Duits biertje wilt genieten en tot in de kleine uurtjes wilt stappen, is dit de place to be.

Schloss Benrath
Schloss Benrath ligt even buiten Dusseldorf en is met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken (Tram 701). Het slot is opgetrokken in de "patserige" Rococo-stijl en staat op de UNESCO lijst van werelderfgoederen. Er staat meer informatie op de website van Schloss Benrath.

Tips Dusseldorf


Slenter aan het eind van de dag over de Rheinpromenade. Dit is de plek vanwaar je een mooi uitzicht over de Rijn hebt en waar je inwoner van Dusseldorf recreëren en flaneren. Ja kan hier lekker bijkomen voor je geniet van een diner en/of biertjes in de Bolkerstraße.

Anton Kippenberg verzamelde alles van Goethe waar hij zijn handen op kon leggen. De grote collectie is ondergebracht in het Schloβ Jägerhof. Dit slot bevindt zich thans in het centrum van de stad. Een must voor liefhebbers van Goethe Museum maar ook een aanrader voor wie dat niet is.

Filmliefhebbers halen hun hart op in het Filmmuseum van Dusseldorf. Het museum behandelt een breed spectrum van de filmgeschiedenis. Het museum houdt geregeld bijzondere exposities. Kijk op de website van het museum voor het actuele programma.

De St. Lambertus kerk aan de oever van de Rijn behoort tot de mooiste kerken van Dusseldorf. Even genoeg van het shoppen? Bezoek dan deze kerk en vergaap je vooral aan het prachtige interieur van deze kerk.

In Dusseldorf behoort tot de steden in Duitsland waar winkelen tot kunst verheven is. Op zoek naar een koopje? Twee keer per jaar houden de Duitse winkels een uitverkoop, de zgn Schlussverkauf. De Winterschlussverkauf is in de laatste week van januari. De Sommerschlusselverkauf begint in de laatste week van juli.