1. Stedentrip naar:
  2. Boedapest

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Boedapest

Een stedentrip Boedapest staat in het teken van prachtige gebouwen, kuuroorden, theater, shoppen, goed stappen, mooie musea. Na de val van de muur heeft de stad een transitie doorgemaakt en je vindt er trendy winkels, goede voorzieningen, mooie accommodaties, een bruisend nachtleven en moderne architectuur.

De burcht van Boeda
Bezoek de burchtheuvel in het stadsdeel Boeda. Boeda ligt op heuvelachtig terrein en was vroeger een aparte stad. Op en om de burchtheuvel vindt u ook de Matthiaskerk (Mátyástemplom), het Halászbástya (Vissersbastion; goed uitzicht) en mooie barokke gevels in de straat Táncsics Mihály utca.

Magyar Nemzeti Múzeum
Hongarije heeft een zeer lange en roerige geschiedenis. Het Magyar Nemzeti Múzeum is het nationaal museum van Hongarije. Hier vindt u een zeer interessante collecties en tentoonstellingen die de geschiedenis mooi in beeld brengt.

Parlementsgebouw
Het Hongaarse parlementsgebouw behoort tot de meest indrukwekkende gebouwen van de stad. Het is het twee na grootste parlementsgebouw van Europa. Het parlementsgebouw staat fier en trots aan de oevers van de Donau. Een niet te missen must.

Gellértberg
Op de Gellértberg vindt u de Citaldel van Boeda en heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Bestijg de heuvel te voet. Uitrusten doet u onderaan deze heuvel bij Hotel Gellért met de wereldberoemde baden van Gellért. Dit prachtige badhuis is echt een aanrader.

Andrássy boulevard
Boedapest is een wijds opgezette stad. De Andrássy boulevard is hier het schoolvoorbeeld van. De boulevard begint bij het Heldenplein (ook zeker de moeite waard). Aan de boulevard staat mooie gebouwen zoals de Hongaarse Staats Opera. De Andrássy boulevard behoort tot het UNESCO Werelderfgoed.

Városliget
Városliget is de Hongaarse naam voor stadspark. Vooral de indrukwekkende Vajdahunyadburcht in het stadspark is meer dan de moeite waard. Het stadspark van Boedapest ligt achter het Heldenplein. Het Heldenplein is een bezienswaardigheid op zich.

Tips Boudapest


Libegő is een kabellift. Vanaf het liftstation loopt u in vijf minuten naar een uitkijkpunt op 488 meter. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het is hier lekker groen en rustig. Het dalstation is bereikbaar met bus 158, Zugliget, Libegő.

De Boedapest Card geeft je een paar dagen gratis toegang tot het goede openbaar vervoer van Boedapest. Je krijgt hier tevens gratis toegang of fikse korting mee bij musea. De kaart is te koop op metrostations, hotels, toeristenbureaus, etc. Een kaart voor 72 uur kost slechts € 25.-.

Je kunt op twee manieren op de Donau varen; met een dure rondvaartboot of een pontje. De pont  is de "local way". Pak de pond naar Margiteiland (Margit-sziget). Het kost geen klap, het is een mooi eiland en vanaf de pont heeft ook een schitterend uitzicht op de stad.

Rudas is één van de oudste thermale baden van Boedapest. Het bad is op vrijdag en zaterdagavond geopend. Rudas is meer een klassiek Ottomaans badhuis i.p.v. de Habsburgse badhuizen als Gellert en Széchenyi. Dit top badhuis ligt aan de oevers van de Donau, onderaan de Gellért.

Net buiten Boedapest ligt de Hungaroring. Hier wordt ieder jaar de Hongaarse Grand Prix gereden. De Hongaarse Grand Prix vind doorgaans plaats onder hoge temperaturen met veel stof op de baan. Het is niet het meest spectaculaire circuit, maar de races zijn altijd vermakelijk.

In Boedapest gaat het 's avonds lekker los. De stad heeft veel goede bars, disco's, restaurants en nachtclubs. Meer weten over stappen in Boedapest? Op de volgende website staat veel informatie.

Grote kans dat u overdag al bij het Heldenplein (einde/begin Andrássy boulevard) bent geweest alvorens het Stadspark in te lopen. Bezoek het plein ook 's avonds. Het Heldenplein en de omringende gebouwen zijn dan prachtig verlicht.

De Franz Liszt Muziekacademie is het belangrijkste conservatorium van Hongarije. Het hoofdgebouw van de academie is een prachtig art nouveau gebouw. De academie is gesticht door de beroemde componist Franz Liszt. Kijk of u kaartjes voor een voorstelling kan bemachtigen.