1. Stedentrip naar:
  2. Wenen

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Wenen

Wenen is een fantastische bestemming voor een korte stedentrip. De stad heeft vele bezienswaardigheden, vooral stammend uit de Habsburgse periode. Wenen is ook de statige stad van klassieke muziek en theater, koffie en Sissi. Wenen straalt grandeur en gezelligheid uit en je zal je er geen moment vervelen.

Stephansdom
Met deze meer dan 1000 jaar oude kathedraal krijgt de bezoeker van Wenen het summum uit de Gotsche bouwkunst voorgeschoteld. De kathedraal is bovendien de grootste van Oostenrijk. In de kerk vindt u praalgrafen van de Habsburgse heersers.

Slot Belvedere
Deze Weense burcht bestaat uit twee delen. Het eerste deel , Unter Belvedere, is een zomerverblijf dat zo indrukwekkend is dat u er waarschijnlijk voor altijd zou willen blijven. Het tweede paleis, Obere Belvedere, was van oorsprong een bibliotheek, maar biedt tegenwooridg onderdak aan diverse kunstcollecties en de Oostenrijkse Galerie.

Schloss Schonbrunn
Met recht een van de mooiste gebouwen ter wereld, zo oordeelde UNESCO want het paleis kwam in 1996 meteen op de Werelderfgoedlijst. Oostenrijk wist al langer dat het royale onderkomen een bijzonder gebouw was. Het behoort als sinds de jaren zestig tot een van de meest bezochte bezienswaardigeheden van Wenen.

Hofburg
Wenen en prinses Sissi zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Paleis Hofburg was het onderkomen van de Oostenrijkse prinses en haar gemaal, keizer Franz Jozef I. Een gedeelte van het Paleis wordt gebruikt door de huidige president, maar u kunt nog steeds de vertrekken van prinses Sissi bewonderen.

Wiener Prater
Met een enorm reuzenrad dat stamt uit 1897, heeft dit groene stadspark een attractie van enorme omvang. U stijgt hoog boven Wenen uit en heeft een schitterend uitzicht over de hoofdstad. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan het beroemde Ernst-Happel-stadion.

Tips Wenen


Hietzing was rond 1900 een verzamelplaats voor invloedrijke artiesten en zakenlui. De grandeur uit deze tijd is deze nog steeds te bezichtigen. Daarnaast vindt u in deze wijk prachtihe paleistuinen en een dierentuin.

Als u een foto van Wenen ziet, is de kans groot dat het kiekje in Innere Stadt is genomen. In deze wijk waant u zich in Wenen van de keizers en de habsburgers. Veel attracties liggen dicht op elkaar en zijn tijdens een wandeling door deze wijk te bekijken.

Wie het redelijk prijzige centrum van Wenen even wil ontvluchten, kan goed terecht in Mariahilf en Neubau. Dankzij de vele koffiehuizen en een bazaarachtige markt hangt hier een gemoedelijk sfeer die ideaal is om even tot rust te komen.

Leopoldstadt veranderde in de 17e eeuw in getto voor de Joodse bevolking. De joodse invloeden hebben van deze buurt een prachtige omgeving gemaakt. U vindt veel kosjere restaurants, boekhandels, gebedshuizen in deze authentieke wijk.

Landstrasse was ooit een gebied voor de gegoede Weense burgerij met zijn prachtige paleizen en beroemde wijngaarde. Tegenwoordig is de aristocratie verdwenen maar de achtergebleven architectuur schittert nog steeds in het Oostenrijkse landschap.