1. Stedentrip naar:
  2. Munchen

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Munchen

Tijdens een stedentrip Munchen maakt u kennis met BMW, de Marienplatzes, biergartens, winkels, het Olympia park en gezellige terrasjes. Munchen is ook een groene stad met veel parken maar de stad heeft ook een rijke stad met een dito historie. Vooral de afwisseling maakt Munchen tot een goede bestemming voor een korte stedentrip.

Neues Rathaus
Het Neues Rathaus aan de Marienplatz is een prachtig gebouw in Neogotiek. Het Neues Rathaus staat in het oude centrum van Munchen. Het oude gemeentehuis heeft een prachtige gevel en hier huist tevens de toeristeninformatie in.

Englischer Garten
Uitpuffen kan in de Englischer Garten. Dit gave stadspark heeft naast klassiek tuinen en een mooi landschap allerlei moderne voorzieningen en attracties. Ook hier kan je weer een paar biertjes halen in één van de vier biergartens.

Hofbräuhaus am Platzl
Het Hofbräuhaus behoort tot de beroemdste brouwhuizen van Munchen. Het interieur van het gebouw is echt prachtig en er zijn weinige plekken waar je in zo'n bijzondere setting een bier zit te drinken. Een must tijdens een weekend Munchen.

Olympiapark

Het Olympisch drop van de spelen van 1972 is natuurlijk de plek waar Nederland Europees kampioen werd in 88. Het gehele park en de stadions zijn echt een bezoek waard. Er vinden een hoop festiviteiten plaats en kijk voor het actuele programma op de site van het Olympiapark.

Alter Peter
Alter Peter is de populaire benaming voor de St. Peter en ligt net als het Rathaus an de Marienplatzes. Het is de belangrijkste kerk van Munchen. Loop deze kerk zeker even binnen, want het interieur is prachtig.

Allianz Arena
De Allianz Arena is een van de modernste stadions ter wereld. Beide voetbalclubs uit Munchen spelen in dit stadion. De kleur van het stadion is afhankelijk van de spelende club. De Allianz Arena staat open voor bezoekers.

BMW museum en BMW experience
Wie door Munchen loopt krijgt de indruk dat hier zonder een BMW niets voorstelt. BMW (Bayerische Motoren Werke) heeft een roemrucht verleden. Kom alles te weten in het BMW museum en de nabij gelegen BMW experience.

Tips Munchen


Het Oktoberfest is een van de beroemdste volksfeesten van Europa en wordt ieder jaar van halverwege september tot de eerste zondag in oktober gehouden. Een kaartje voor een biertent is niet eenvoudig te bemachtigen, maar wie het lukt zal onvergetelijke dagen beleven.

Je weet nooit hoe lang het duurt, maar er werken enkele Nederlanders in dienst van Bayern Munchen. Wie zin heeft om dit team in actie te zien moet zeker proberen tickets te bemachtig voor een wedstrijd via de site van Bayern Munchen.

Het kasteel Neuschwanstein is zo betoverend mooi. Het kasteel ligt op zo'n uurtje van Munchen. De ligging van het kasteel aan de voet van de Alpen, het kasteel zelf en het uitzicht op de omringende omgeving is schitterend.

Veel minder mooi, doch niet minder interessant is een bezoek aan het dorpje Dachau. Dachau is natuurlijk bekend van het gelijknamige concentratiekamp en een bezoek is een indrukwekkende ervaring. Concentratiekamp Dachau ligt op 20 kilometer van Munchen.