1. Stedentrip naar:
  2. Antwerpen

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Antwerpen

Antwerpen bereik je eenvoudig met de trein of met de auto. Een hotel voor je stedentrip in Antwerpen regel je gezien het grote aanbod ook eenvoudig en voordelig. Geniet van Belgische lekkernijen en mooie biertjes. Bezoek tijdens een weekend Antwerpen interessante musea zoals het Rubenshuis en Museum Mayer van den Bergh. Als de zon onder is in Antwerpen ga je lekker stappen.

Grote Markt
De Grote Markt in Antwerpen is net zoals zijn broer in Brussel een indrukwekkend plein. Antwerpen telt veel gildehuizen. Dit zijn prachtige huizen van koop-, en ambachtslieden die - voordat Amsterdam zijn Gouden Eeuw - beleefde, grote rijkdom in Antwerpen brachten.

Meir
De Meir is de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen. Je kan hier eindeloos shoppen, flaneren én de straat is autovrij. De winkels aan de Meir zijn in prachtige panden gevestigd.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is de mooiste kathedraal van Antwerpen en ligt aan de Groenplaats. De schitterende gotische kerk stamt uit de veertiende eeuw. Helaas is er van het oorspronkelijk interieur weinig overgebleven door de beeldenstorm.

Rubenshuis
Het Rubenshuis is het oude woonhuis van Peter Paul Rubens, Vlaanderen's beroemdste schilder. Het huis (Wapper 9-11) is een museum waar verschillende werken van de meester te bezichtigen zijn.

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten
Antwerpen behoorde in de 16e & 17e eeuw tot een van de belangrijkste kunstcentra van Europa. In het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten vind je een mooi overzicht van verschillende meesters uit deze periode, maar ook moderne werken zijn goed vertegenwoordigd.

Tips Antwerpen


Op een interactieve kaart met parkeermogelijkheden kan u bekijken waar u in Antwerpen onbeperkt vrij mag parkeren. Klik rechts naast de kaart op "parkeermogelijkheden" en vink vervolgens "gratis parkeren" aan.

Tachtig procent van alle diamanten wordt in Antwerpen verhandeld. Al eeuwen is deze stad het centrum van de diamanthandel. Het Diamantmuseum te Antwerpen geeft een interessant inzicht in de boeiende geschiedenis van de diamanthandel.

Fritz Mayer van den Bergh verzamelde zoveel kunst dat er een heel museum van is samengesteld. In het bijzonder sfeervolle museum is veel werk uit de 14de, 15de en 16de eeuw ondergebracht. Van den Bergh had vooral een voorliefde voor Bruegel.

Antwerpen is beroemd om haar chocolade. Fijnproevers halen hun hart op bij één van de vele chocolatiers in Antwerpen. Wie dus zichzelf en andere wil verwennen zal geen moeite hebben om in Antwerpen een vracht chocolade te vinden.

Het Steen in een burcht en voormalige toegangspoort van de stad Antwerpen. Het gebouw uit 1303 en staat aan de Schelde. Vroeger was hier het Scheepvaart museum gevestigd, maar men zoekt op dit moment een andere bestemming voor het gebouw.

Antwerpen staat al jaren bekend om haar Vogeltjesmarkt. De markt voor zangvogels, duiven, pluimvee, konijnen, cavia's en andere knaagdieren vind elke zondag op en rond het Theaterplein plaats. Eigenlijk kan je hier alles kopen. Van een hagelnieuwe schuurmachine, aardbeien tot schitterend antiek.