1. Stedentrip naar:
  2. Valencia

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Valencia

Een stedentrip naar Valencia is een goed alternatief voor de twee andere beroemde Spaanse steden. Valencia is een stad waar hypermoderne architectuur wordt afgewisseld met eeuweoude gebouwen. Fijnproevers komen overal in Valencia aan hun trekken. In de stad worden ook veel evenementen georganiseerd en je hebt ook veel kans op heerlijk weer.

Ciutat de les Arts i les Ciències
De Ciudad de las Ciencias is de indrukwekkendste bezienswaardigheid van Valencia. Het hypermoderne complex heeft een unieke archictectuur (zie foto bovenaan deze website). Een bezoek aan de 5 gebouwen is een must tijdens je weekendje in Valencia.

Plaza del Ayuntamiento
Het Plaza del Ayuntamiento is een plein in het centrum van Valencia. De gebouwen op het plein hebben imposante gevels. Midden op het plein staat een groot fontijn.

El Carmen
Een bezoek aan de oude wijk El Carmen is top. Slenter door de oude straten en kom meer te weten van het verleden van Valencia. De wijk is hip en telt vele bars en restaurants. Een bezoek aan El Carmen is perfect om de dag af te sluiten en de nacht te beginnen.

Las Fallas
Las Fallas is een gigantisch volksfeest in Valencia ter ere van Jozef. Net als bij Carnaval in Nederland worden er indrukwekkende papier-maché praalwagens gemaakt die uiteindelijk verbrand worden. Op het menu staat... paella. Las Fallas vind jaarlijks plaats van 15 tot 19 maart.

Instituto Valenciano de Arte Moderno
Wie van moderne kunst houdt moet naar het Instituto Valenciano de Arte Moderno. Dit museum heeft een grote vaste collectie moderne en hedendaagse kunst en wisselende tentoonstellingen

Iglesia Santa Catalina en El Micalet
De Iglesia Santa Catalina en El Micalet zijn torens in het oude centrum van Valencia. De inwoners van Valencia noemen de twee torens "man" en "vrouw". Zowel de torens als de binnenkant van de kerken zijn een bezoek waard.

Jachthaven
Bezoek de jachthaven van Valencia. Je vindt hier de huidige thuishaven van de America's Cup en gigantische (zeil)boten. Het gehele havengebied maakt een stormachtige ontwikkeling door tot een trendy uitgaansgebied. Helaas is niet alles is af, dus je komt her en der nog een bouwput tegen.

Tips Valencia


ETEN! De omgeving van Valencia is gezegend met vruchtbare grond, een gunstig klimaat én de stad ligt aan de Middellandse Zee. Gastronomie staat daarom in Valencia op een fantastisch hoog niveau. Ga niet op z'n Hollands om 18:00 uur eten maar later op de avond. Eet buiten paella, koop een hap bij een kraampje op straat, wandel een bodega binnen of vind een authentiek restaurant.

De America's Cup is de oudste (en misschien meest prestigieuze) sportwedstrijd ter wereld. Valencia is de thuisbasis voor het Zwitserse top Team Alinghi. Naast dit team is er op zeilgebied vaak wat aan de hand in Valencia.

Net als Barcelona heeft Valencia mooie stranden. Vanaf de lente tot ver in het najaar geniet je op de stranden van Valencia van zon, zee, sport, eten, drinken en flirten.

Jaarlijks wordt in Valencia een Formule 1 Grand Prix verreden. De bolides razen hier over de wegen van dit stratencircuit. Een grandprix bezoeken is niet goedkoop, maar gegarandeerd een bijzondere belevenis.

De wijk L'Eixample is chique en je vindt hier veel dure winkels. Wie van shoppen houd mag deze wijk niet missen!