1. Stedentrip naar:
  2. Brugge

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Brugge

Het kost u een paar uur reizen vanuit Nederland maar dan stapt u wel uit in de wereld van de Middeleeuwen. U ziet uniek geconserveerde Gotische gebouwen en u geniet daarbij van de typische maar vooral heerlijke Vlaamse gastronomie. In Brugge waant u zich een romantische bourgondiër die alleen genieten als werkwoord kent.

Belfort Halletoren
Gebouwd om de inwoners van Brugge bij onraad te waarschuwen, nu uitgegroeid tot een historisch ijkpunt van de Belgische stad. De 47 klokken die in de waarschuwingstoren hangen worden vandaag de dag alleen nog tijdens evenementen geluid.

Frietmuseum
Men neme in repen gesneden aardappelen en laat deze een tijd sudderen in frituurvet om ze vervolgens te laten afkoelen in een puntzak bedekt onder een dikke laag mayonaise. Dit is Vlaamse friet ten voeten uit. De 'fritten' van België genieten wereldwijde bekendheid. Niet verwonderlijk dat Brugge hier een museum aan heeft gewijd. 

Stadhuis van Brugge
Als u in Brugge rondloopt en u afvraagt hoe deze prachtige stad aan zijn rijke historie komt, dan is een bezoek aan het stadhuis aan te raden. In het stadhuis vindt u een bijzondere tentoonstelling die een goed beeld schetst van de geschiedenis van Brugge.

Heilig-Bloedbasiliek
In 1617 bouwden de Bruggelingen in deze basiliek een reliekschrijn die zijn weerga niet kende. Het is tegenwoordig samen met indrukkende schilderijen te bewonderen in de basiliek. In deze religieuze schrijn zijn dertig kilo goud en meer dan honderd edelstenen verwerkt.

Begijnhof
Dit hofje is een van de voornaamste bezienswaardigheden in de Brugge. Het begijnhof werd gesticht in de dertiende eeuw en gaf onderdak aan de alleenstaanden van de stad. Vooral vrouwen, want mannen sneuvelden regelmatig tijdens de vele belegeringen van de Belgische stad.

Tips Brugge


De Grote Markt ligt midden in Brugge is de belangrijkste trekpleister van de Vlaamse stad. Blikvanger is het Belfort uit de twaalfde eeuw. De Markt werd in 1995 volledig gerenoveerd. Het is nu autoluw en regelmatig het decor van grote feesten.

Kristus-Koning staat bekend om zijn vele statige herenhuizen. Kristus-Koning is in de negentiene eeuw ontworpen in opdracht van Koning Leopold II. Tegenwoordigen herdenken de Bruggelingen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in deze wijk.

Sint-Pieters-op-den-Dijk in Brugge was vroeger een op zichzelf staand dorpje. In deze buurt hebben archeologen sporen gevonden van menselijke activitiet die waarschijnlijk 3000 jaar oud zijn. Nu is deze buurt vooral gelliefd vanwege de Sint-Pietersplas, een groot recreatieoord in het noorden van de wijk. 

In het noordoosten van de Brugse binnenstad treft u Koolkerke. Dit is geen wijk, maar een kleind dorpje dat steeds meer wordt opgeslokt door de randstad van Brugge. Indrukwekkend is het zeventiende eeuwse Fort van Beieren dat hier staat.

Wie aan de middeleeuwen denkt, denkt natuurlijk aan kastelen, ongerepte wouden en abdijen. U vindt ze alledrie in de wijk Sint-Andries. Deze wijk ten zuidwesten van Brugge kent een keur aan historische gebouwen en is zeer de moeite waard voor degene die het centrum van Brugge even uitwillen.