1. Stedentrip naar:
  2. Milaan

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Milaan

Een stedentrip Milaan biedt een mooie combinatie tussen mode, shoppen, cultuur, goed stappen en heerlijk eten. Behalve de rijke traditie op het gebied van kunst en mode is Milaan natuurlijk ook een stad van calcio (voetbal). Verder telt de stad vele leuke uitgaansgelegenheden, indrukwekkende kerken en enkele interessante musea.

Basiliek van St. Ambrosius
1600 jaar Milansee geschiedenis onder een dak. Dat is de beste omschrijving die past bij de Basilica di Sant'Ambrogio. De basiliek was gebouwd als eerbetoon aan de beschermheilige van de stad, maar dient tegenwoordig meer als een museum met een zeer indrukwekkende kunstcollectie.

Winkelen in Milaan
Wie de indrukwekkende Italiaanse modecollecties van onder meer Versace en Gucci wil zien -of misschien zelfs kopen - komt uit op de Quadrilatero d'Ora. In deze figuurlijk gouden straat komt u alle grote modehuizen tegen.

Het Laatste Avondmaal

Leonardo da Vinci was helemaal niet tevreden met zijn muurschildering van Jezus en zijn discipelen. Gelukkig heeft hij de verf laten drogen, want het resultaat is nog steeds een van de meeste beroemde werken uit de kunsthistorie. Het prachtwerk is te bewonderen in de eetzaal van Santa Maria delle Grazie.

Dom van Milaan
De mooiste Gotische kathedraal ter wereld. Daarnaast een van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld. En binnen treft u ook nog eens het grootste spitsboogvenster ter wereld. Om de Duomo Santa Maria in het hart van Milaan kunt u simpelweg niet heen.  

Kasteel Sforzesco
Deze praktisch onneembare vesting midden in de stad was eeuwenlang het paleis van de Milanese dictators. Tegenwoordig zijn de dictators verdwenen en  is het kasteel voor de bevolking opengesteld. Gelukkig maar, want de kunstwerken van Da Vinci en Michelangelo verdienen een miljoenenpubliek.

Tips Milaan


Ticinese is een wijk die zicht steeds meer vult met  'Milano Bene': de mensen die het gemaakt hebben in het leven. Hierdoor komen in deze Milanese buurt naast de traditionele winkeltjes steeds meer moderne shops waardoor Ticinese een gezellige mix van oud en nieuw wordt.

Magneta is een van de parels van Millaan. De eeuwenoude pracht in Magenta is terug te vinden in onder meer Museo Archeologico en het Santa Maria Delle Grazie. Deze wijk is ideaal voor kunstliefhebbers.

De Romeinen bestempelden Centro Storica als het centrum van de stad. En dat is het eigenlijk altijd gebleven. Met duizenden bezoekers per dag en trekplesters als de Domtoren en operagebouw De Scale is Centro Storica het historische hoogtepunt in Milaan.

Brera is een hippe wijk ten Noorden van het centrum van Milaan. Brera wordt vanwege de vele gezellige boetiekes en kunstenaars in de volksmand ook wel 'Klein Parijs' genoemd. Het Italiaanse nachtleven komt hier 's avonds tot volle wasdom.

Hier ziet u ze. De elegante dames van Milaan met excentrieke modieuze mantelpakjes en dito zonnebrillen. Monte Napoleone is de wijk waar alle grote -en vooral dure- kledingmerken hun nieuwste ontwerpen hebben uitgestald. De Via Monte Napoleone is een attractie op zich. Deze straat wordt beschouwd als de meeste exclusieve straat van Europa.