1. Stedentrip naar:
  2. Chicago

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Chicago

Chicago behoort tot de leukste en interessantste steden van Amerika. De stad heeft een hoop historie en nog veel meer plezier te bieden. Tijdens een stedentrip naar het prachtige aan Lake Michican gelegen Chicago verveel je je geen seconde.

Top Bezienswaardigheden in Chicago:

John Hancock
John Hancock building is een mega hoog gebouw in down-town Chicago. Voordeel is dat je zicht op Sears Tower hebt. Dat heb je natuurlijk niet vanaf Sears Tower zelf. Bovendien is het gratis en vindt je er een restaurant en een bar. Prachtig uitzicht over Down Town, Lake Michican en greater Chicago.

Frank Lloyd Wrigh
Frank Lloyd Wright is een van de meest beroemde architecten ooit. Het Guggenheim Museum in New York is misschien zijn bekendste werk, maar in Chicago staan veel interessante huizen van zijn pen, zoals het tijdloze Robie House op de campus van de Universiteit van Chicago en het dichtbij gelegen Heller House en Kenwood District.

Willis Tower
De Willis Tower (vroeger en ook nu beter bekend als de Sears Tower) is het hoogste kantoorgebouw van Chicago en behoort tot de hoogste wolkenkrabbers van de wereld. Vanaf de Sears Tower heb je een prachtig uitzicht over (greater) Chicago. Vooral het skydek is gaaf.

Lake Michican en Chicago River
Ga varen op Lake Michican of op Chicago River met een rondvaartboot. Vanaf het water heb je een briljant uitzicht op indrukwekkende skyline van de stad. Doe dit wel wanneer het lekker weer is, want het kan goed spoken. Chicago heeft niet voor niets de bijnaam "the Windy City". Op www.chicagotraveler.com is veel informatie te vinden.

Millenium Park
Millenium Park is een modern park in het centrum van Chicago. Het is een populaire plek voor zowel de locals als toeristen. Een foto van de Bean mag na een bezoek aan Chicago niet ontbreken.

Tips Chicago


Weber Grill Restaurant is eigendom van het beroemde bbq-merk. Zoals je van Weber mag verwachten eet je hier onovertroffen steaks en andere grillgerechten.

Noordelijk van de pier ligt North Avenue Beach en North Beach Park. Bij dit strand kan je lekker sporten, even bijkomen en zien en gezien worden. Het water van het meer is vaak wel koud tot ver in de zomer gezien de lage temperaturen in de winter.

Down town Chicago bevind zich het Art Institute of Chicago. Het museum heeft een grote collectie, maar vooral de liefhebbers van impressionisme kunnen hier hun hart ophalen. Er hangen werken van Cézanne, Renoir, Monet en van Gogh. Entree kost ongeveer 12 dollar.

Shoppen is Amerika is een beleving op zich, vooral  in de outlets. Even buiten Chicago liggen enkele outlets, zoals bij Huntley (Factory Shops Blvd). Hier tref je voor een gereduceerd tarief veel grote merken zoals Calvin Klein, Banana Republic, Gap, GUESS, Tommy Hilfiger e.v.a.

Bezoek de Chicago Bulls (basketbal) of Bears (American Football). De Chicago Cubs (honkbal) geven al helemaal een goed beeld van de Amerikaanse sportbeleving. Het is een zeer populaire honkbalclub in en ver buiten Chicago met een heerlijk stadion. Biertje, petje, hotdog en genieten maar!t.

Maak een ritje in de Loop. Dat is de oude metrolijn van Chicago. Het stokoude ijzeren geraamte staat tussen hypermoderne wolkenkrabbers in Down Town. Stap in - en uit - bij één van de vele oude stations en je krijgt het gevoel of je in een aflevering van ER zit.

Chicago is een stad van Blues. Check de Kingston Mines (beroemde en heerlijke hard-core bluesclub) en House of Blues (downtown). Legende Buddy Guy heeft een club in Chicago. Maar de stad ademt deze muziekstijl en in veel (minder bekende) bars en clubs tref je vaak zeer getalenteerde bands

De wijk Wicker Park is de afgelopen decennia een populaire buurt geworden en je kan hier goed stappen en shoppen. Een jong en trendy publiek feest hier tot in de late uurtjes bij o.a. "Six Corners".

Een goede wijk om te stappen zijn de straten rond het stadion Wrigley Field. Dit is het stadion van de Chicago Cubs. Je vindt hier veel goede bars met lekkere muziek, lekkere cocktails en lekkere mensen.