1. Stedentrip naar:
  2. Kopenhagen

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Kopenhagen

Kopenhagen is slechts 1,5 uur vliegen. Kopenhagen is een zeer leuke bestemming voor een stedentrip omdat de stad niet al te groot is, maar wel enorm veel te bieden heeft. Kopenhagen heeft een hoop historie maar is ook zeer modern en trendy.

Top Bezienswaardigheden Kopenhagen

Amalienborg
Amalienborg is de residentie van de Deense koninklijke familie. Amalienborg bestaat uit vier imposante gebouwen stammend uit de 18e eeuw. Van deze vier gebouwen zijn er drie voor het publiek toegankelijk. Het vierde gebouw is het huidige woonverblijf dat de Deense koningin.

Tivoli
Tivoli behoort tot de twee oudste pretparken van Europa. Het park is in het centrum van Kopenhagen gelegen. Tivoli is niet alleen een pretpark. Het is ook 's avonds een romantische belevenis. Naast de attracties zijn er prachtige tuinen en enkele theaters op het complex.

Nyhavn
Kopenhagen is aan de Oostzee gelegen en de stad bezit dan ook enkele leuke historische havens. De bekendste is Nyhavn. In Nyhavn zijn talloze leuke restaurants en vertrekken veel rondvaartboten. Bij lekker weer is het op één van de vele terrassen in Nyhavn goed toeven.

Strøget
Voor de fanatieke shoppers benadert Kopenhagen de hemel. Het winkelen concentreert zich vooral rond de langste winkelstraat van Europa; de Strøget. In deze straat vindt je echt van alles, designkleding, gezellige snuisterijen, souveniershops en exclusieve winkels.

Carlsberg museum
Benieuwd naar de geschiedenis van Carlsberg en trek in een biertje? Bezoek dan het Carlsberg museum in Kopenhagen. Hier wordt uitgelegd hoe het bier gemaakt wordt en krijgt de bezoeker inzage in het leven van de familie Jacobsen die het merk begonnen zijn.

Tips Kopenhagen


De inwoners van Frederiksberg zien zichzelf niet zozeer als inwoners van Kopenhagen, maar meer als burgers van de enclave Frederiksberg. In deze wijk ligt onder andere het Frederkisberg park. In dit park is het heerlijk bijkomen van de drukte in de stad.

Manneke pis is zo ongeveer het beroemdste beeldje van Brussel. Maar bespaar je de moeite, er is echt geen klap aan.

Dicht bij het centraal station ligt de wijk Vesterbro. De hoerenbuurt van Kopenhagen is uitgegroeid tot een van de meest hippe wijken van de tad. Er zijn talloze trendy winkels tussen de sexshops te vinden en een keur aan restaurants, clubs en bars.

In de haven van Kopenhagen staat het beeld van de Kleine Zeemeermin. Het beeld is nou niet echt enorm bijzonder. Toch is het park en de beeldentuin waar de Kleine Zeemeermin staat een bezoek waard.

De wijk Christianshavn is aangelegd op een eiland en doet bijna Amsterdams aan. De wijk kent vele kanalen en oude forten die de stad moesten verdedigen. Het is een leuke wijk om met een rondvaartboot doorheen te varen en ook de lokalen hebben bijna allemaal een bootje voor de deur liggen om te recreëren. Een van de meest moderne opera gebouwen ter wereld, het Copenhagen Opera House is in deze wijk gelegen.

Manneke pis is zo ongeveer het beroemdste beeldje van Brussel. Maar bespaar je de moeite, er is echt geen klap aan.

Nørrebro is de uitgaanswijk van Kopenhagen. De wijk doet gezellig rommelig aan. In Nørrebro is een grote diversiteit aan clubs en bars te vinden. Een vorkje prikken kan in een van de vele restaurants gelegen in deze wijk.