1. Stedentrip naar:
  2. Madrid

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Madrid

Madrid is een fantastische stad. Een stedentrips Madrid biedt liefhebbers van stappen, zonneschijn, zalig eten, muziek, dans en kunst een top vakantie. Wie een stedentrip naar Madrid boekt komt niet uitgerust thuis, o.a. omdat het uitgaansleven tot de grootste "bezienswaardigheden" van de stad behoort. Een bezoek aan zijn paleis en het stadion van Real Mardrid behoort tot de mogelijkheden tijdens je stedentrip Madrid.

Nachtleven
De grootste bezienswaardigheid van Madrid is ongrijpbaar, heeft geen metrostation en al helemaal geen bushalte. Als Madrid ergens in uitblinkt is het zijn nachtleven. Duik om 22:00 de straat op. Drink een biertje op een plein. Ga vervolgens eten. Go with the flow, flirt en stap tot in de vroege uurtjes door... om de volgende dag weer van voren af aan te beginnen.

Museo del Prado
Het Museo del Prado past in één rijtje met de Hermitage, het Louvre en de National Gallery of Art. Het Museo del Prado heeft een giganstische collectie kunst van voornamelijk Spaanse kunstenaars. Je staat je hier uren aan kunst staat te vergapen, óók als niet-kenner. Museo del Prado: een must voor wie Madrid bezoekt.

Palacio Real
Het Palacio Real is het koninklijk paleis te Madrid. Het prachtige paleis is voor het publiek toegankelijk. Niet alleen het paleis zelf is interessant, ook de Engelse tuin is indrukwekkend. Pak de metro naar station Ópera.

La Latina
La Latina behoort tot de oudste wijken van Madrid en grenst aan Plaza Mayor. Je vindt hier onder andere invloeden van de Moren terug en je kan er fantastisch tapas eten. Op zondag is het in La Latina tijd voor El Rastro. El Rastro is de grootste vlooienmarkt van Madrid. Vooral tussen 9 en 10 uur 's ochtends is het gezellig druk.

Plaza Mayor
Plaza Mayor is het bekendste plein van Madrid. Op en om het plein vindt je vele restaurants, bars souvenir shops en winkels. Op het plein vertonen straatartiesten hun kunsten. Het Plaza Mayor ligt op een steenworp afstand van het plein Puerta del Sol.

Estadio Santiago Bernabéu
Estadio Santiago Bernabéu is het roemruchte stadion van Real Madrid. Het indrukwekkende stadion heeft een capaciteit van ruim 80.000 mensen. Bij het stadion is een museum gevestigd met een overzicht van de geschiedenis van Real Madrid. Metrostation: Santiago Bernabéu.

Parque del Buen Retiro
Parque del Buen Retiro is het grootste stadspark van Madrid. Het is een ideaal park om even bij te komen. Het park heeft veel mooie beelden en monumenten zoals het monument voor Alfonso XII.

Tips Madrid


Flamenco is een Spaanse dans die vooral in het zuiden en Madrid populair is. Wie wil genieten van flamenco kan onder andere naar de hoog aangeschreven bar Cardamomo. Entree voor de show is 30 euro en het geld waard.

Het Museo Thyssen-Bornemisza is bijna de grootste privékunstcollectie ter wereld met vooral impressionistische werken. De huidige collectie bevat werken van Pablo Picasso, Salvador Dali, van Gogh, Rembrandt en Monet. Het Museo Thyssen-Bornemisza is een stuk intiemer dan Prado.

Madrid beschikt over een prima metronetwerk. Alles over het netwerk en de verschillende vormen van tickets zijn te vinden op www.metromadrid.es.

Liefhebbers van moderne architectuur komen in Madrid ook aan hun trekken. Vooral de Torres KIO (ook Puerta de Europa genoemd) zijn interessant. De gebouwen staan in een hoek van 15° t.o.v. de aarde.

De Gran Vía is de populairste winkelstraat van Madrid. Het is tevens een van de belangrijkste verkeers slagaders van de stad. Naast de vele winkels en shopping malls tref je hier ook prachtige gebouwen en theaters.

De Puerta de Alcalá is een oude stadspoort die thans dienst doet als toegang tot het Parque del Retiro. De bouwstijl van het uit de 18e eeuw stammende gebouw is neoclassicisme.

De Teleférico is een kabelbaan in Madrid. Vanaf het eindpunt van de kabelbaan heeft u een mooi uitzicht over de stad. Het is een nogal erg toeritische trekpleister, maar dan mag de pret eigenlijk niet drukken.

De Spanjaarden hebben in Zuid Amerika goed huisgehouden en de conquistadores hebben veel kunst, goud en andere voorwerpen geroofd. Een van de voordelen hiervan is dat er in het Museo de América een interessante collectie te vinden is met artefacten uit Latijns Amerika.