1. Stedentrip naar:
  2. Oslo

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Oslo

Oslo is een mooie stad. Tijdens een stedentrip Oslo ervaart u de grot afwisseling die Noorwegen biedt. Oslo heeft namelijk een groot historisch en cultureel erfgoed maar is ook erg hip en gezellig. Wat Oslo ook erg aantrekkelijk maakt is de natuur. De stad heeft veel groen en ligt aan het schitterende Oslo-Fjord. Het klimaat moet een beetje meewerken, maar in het voorjaar, de zomer en het najaar kan het er heerlijk weer zijn.

Akershus
Het Akershus is een vesting in Oslo. Het kasteel heeft de stad eeuwenlang beschermt tegen invallers. Ook nu is het nog militair terrein. Het Akershus is echter voor publiek opengesteld en je vindt er onder andere een legermuseum.

Karl Johans Gate
De Karl Johans Gate is de belangrijkste promenade in het centrum van Oslo. Het koninklijk paleis is aan deze straat gevestigd en je vindt er veel mooie gebouwen, leuke bars en winkels.

Vigelandpark
In het Vigelandpark staan ruim 200 beelden van de Noorse beeldend kunstenaar Gustav Vigeland. Het mooie park ligt op z'n 3 kilometer van het centrum en is gemakkelijk bereikbaar met bus 20 of tram 12. Toegang is gratis.

Historisch Museum
Het Historisch Museum (Historisk museum) in Oslo geeft je een goed beeld van de geschiedenis van het land. De ruime collectie geeft een overzicht van de prehistorie tot hedendaags Noorwegen.

Edvard Munch Museum
Het Edvard Munch Museum heeft een grote collectie van deze kunstenaar. Het Munch Museum is een beetje vergelijkbaar met het "van Gogh Museum". Zijn met afstand bekendste werk is "de schreeuw". Dit werk hangt echter in het Nationaal kunstmuseum maar een bezoek aan het Munch museum is zeker de moeite waard.

Koninklijk Paleis
Het Koninklijk Paleis ligt in het centrum van Olso (Karl Johans Gate). De huidige koning van Noorwegen (Harald V) woont en werkt in dit paleis. Hij heeft het gebouw grondig laten opknappen en is paleis is opengesteld voor publiek.

Tips Oslo


Stappen in Oslo is top, maar duur. Mensen die op een avond aanzienlijke hoeveelheden alcohol drinken spekken de Noorse schatkist aanzienlijk. Laat dit je niet weerhouden. De clubs, bars en mooie Noorse dames en heren stellen niet teleur.

Naar het strand in Oslo kan. Noorwegen is natuurlijk geen Spanje, maar wanneer het lekker weer is kan je tot rust komen op de strandjes aan het prachtige Oslo Fjord.

Wandel langs de Akerselva river. Deze rivier met verschillende watervallen loopt dwars door de stad. Aan haar groene oevers tref je veel leuke gebouwen en enkele restuarants, terrasjes en bars.

Het Vikingschip museum is alleen boeiend voor diegene die razend geinteresseerd is in de vikingen. Het museum is vrij ver reizen vanuit het centrum en veel meer dan 1 schip is er niet te zien.

Varen op het Oslofjord is een aanrader. Vanuit de haven van Oslo boek je eenvoudig bij een rederij een tocht over het Fjord. Vooral bij lekker weer is dit een prima voor de afwisseling.