1. Stedentrip naar:
  2. Newcastle

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Newcastle

Newcastle bestaat eigenlijk uit twee delen. De ene oever van de rivier de Tyne is Newcastle upon Tyne en de andere heet Gateshead. Een stedentrip naar Newcastle is zo geregeld en de stad ligt lekker dichtbij. Vroeger was Newcastle een grauwe industriestad maar tegenwoordig is het een leuke levendige stad. Zowel overdag als 's avonds zal u zich hier niet vervelen.

Tyne Bridge
De Tyne Bridge is een van de symbolen van de stad Newcastle en het behoort tot de populairste bezienswaardigheden. De brug verbind de oevers van
Newcastle en Gateshead. Het beste uitzicht op de brug heeft u van de Gateshead Millennium Bridge.

Newcastle United
De beroemde voetbalclub van Newcastle is natuurlijk Newcastle United. Het stadioncomplex van de club heet St. James' Park en ze neemt zowel in de stad als in het leven van de inwoners van Newcastle een belangrijke plaats in.

Theatre Royal
Het Theatre Royal in Newcastle is een statig theater in het centrum van de stad. wie er van houd moet zeker een kaartje zien te bemachtigen voor een uitvoering.

The Sage Gateshead
Het Sage Gateshead is een muziekgebouw en congrescentrum. Het gebouw heeft een bijzondere architectuur. De moeite van het bezoeken waard.

Great North Museum
Het Great North Museum bestaat eigenlijk uit meerdere musea (Hancock Museum, and Newcastle University’s Museum, Shefton Museum en de Hatton Gallery) die hun krachten gebundeld hebben. Je vind hier vooral geschiedkundige en natuurhistorische artefacten en exposities. Bekijk het actuele aanbod op Great North Museum.

Tips Newcastle


In het oude industriestadje Newcastle kan je fantastisch stappen. Het nachtleven is gevarieerd en doorgaans gezellig druk jonge mensen omdat Newcastle ook een grote universiteit heeft. Vooral het stadsdelen Bigg Market, Jesmond en Quayside zijn populair.

De Biscuit Factory behoort tot de grootste kunstgalleries van het noorden van Engeland. Naast de vele kunst die hier te koop en te bewonderen is kan je er ook eten en drinken.