1. Stedentrip naar:
  2. Florence

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Florence

Een stedentrip Florence voert u naar de verlichting. Florence staat synoniem voor cultuur. Florence is namelijk niet alleen de hoofdstad van Toscane. Het is ook de hoofdstad van de Renaissance en op het gebied van culturele rijkdom zijn er weinig steden die aan Florence kunnen tippen. In het oude centrum van de stad vind je vele beroemde bezienswaardigheden zoals de Duomo en de Ponte Vecchio. Naast de cultuur geniet je tijdens een stedentrip Florence ook van de Toscaanse keuken, lekker shoppen en mooie parken.

Duomo (Santa Maria del Fiore)
De Duomo (dom) is het bekendste bouwerk en symbool van Florence. Het uit de 15e eeuw stammende bouwwerk is vooral bekend door de koepel van Filippo Brunelleschi. Naast de dom staat de Campanile (klokkentoren).

Uffizi
Het Galleria degli Uffizi behoort tot de meest beroemde kunstmusea ter wereld, vooral uit de (Hoog-) Renaissance. Hier hangen werken van Botticelli, Michelangelo, Raphaël en Titiaan. Uffizi is eigenlijk een must voor wie Florence bezoekt.

Palazzo Medici-Riccardi
De Medici behoren tot de invloedrijkste families van Florence. Het uit 1444 stammende Palazzo Medici-Riccardi was eeuwenlang hun bastion. Vooral de Galleria di Luca Giordano op de eerste verdieping is erg indrukwekkend.

Santa Croce
De Santa Croce is een van de vele bouwwerken in Florance die niet uw planning mag ontbreken. Het is een toonbeeld van de architecturele rijkdom van Florence. Zowel van buiten als van binnen is het een schitterend bouwwerk. Onder andere Galileo Galilei en Michelangelo liggen hier begraven.

Ponte Vecchio
De Ponte Vecchio is de beroemde brug over de Arno. Al eeuwen bestieren vooral juweliers hier winkeltjes. De brug heeft ook twee lagen. Vroeger was de bovenste laag voor de adel en de onderste voor het voetvolk. De Ponte Vecchio voert u van het Palazoo Vecchio naar het Palazzo Pitti.

Piazza della Signoria
Aan het plein vindt u o.a. het Uffizi, Neptunusfontein, het standbeeld voor Cosimo I de' Medici en het Palazzo Vecchio ("oud paleis"). Dit is het oude stadhuis van Florence.

Galleria dell'Accademia
Het Galleria dell'Accademia behoort samen met het Palazzo Pitti tot de beroemde musea van Forence. Het was de eerste schildersacademie van Europa. In het museum staat onder andere het wereldberoemde beeld David, van Michelangelo.

Palazzo Pitti en de Boboli-tuinen
Het Palazzo Pitti is qua musea de derde must in Florence. De familie Medici verzamelde veel kunst en deze collectie is nu voor iedereen te bewonderen. De Boboli-tuinen zijn het toonbeeld van Toscaanse tuinen.

Tips Florence


Florence is niet alleen een toeristisch centrum. Florence is ook een studentenstad met internationale allure. Wil je 's avonds niet naar een theater's maar lekker op stap? Dan zal Florence je zeker niet vervelen!

Een vakantie in Italie is niet compleet zonder heerlijk eten. En vooral in de stad van Toscane! Zoals in iedere stad met veel toerisme is het raadzaam een restaurant te kiezen net buiten het toeristische centrum. Kijk uit naar restaurants waar Italianen zitten te eten (niet voor 19.00 uur) en geniet daar van la dolce vita.

Een lekkere bak koffie nodig alvorens weer een museum in te duiken? Breng een bezoek aan de Espresso Academy. Hier leer je de fijne kneepjes van het vak koffie zetten en ontvang je veel kennis over koffie in zijn algemeenheid. Er zijn cursussen van 3 uur.