1. Stedentrip naar:
  2. Edinburgh

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Edinburgh

Een stedentrip Edinburgh belooft een tijd vol gezelligheid, interessante bezienswaardigheden, leuke gastvrije Schotten, trendy verrassingen, goede drankjes en een heerlijke sfeer. Ga in Edinburgh naar een voetbalwedstrijd, leer alle ins en outs van whiskey, krijg een indruk van de harde rijke geschiedenis van het land op Edinburgh Castle en de Royal Mile.

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle is de bekendste bezienswaardigheid van de stad en mag u je niet missen. In het Edinburgh Castle vindt je de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Scone. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht op de stad.

Palace of Holyrood House
Het Palace of Holyroodhouse onderaan de voet van de heuvel van Edinburgh Castle. Het Palace of Holyroodhouse is de officiële werkpaleis van de Engelse vorstin of vorst in Schotland. Zowel de abdij als het paleis zijn te bezichtigen wanner de koninklijke familie niet aanwezig is.

Royal Mile
De Royal Mile is een niet te missen gedeelte in de oude binnenstad van Edinburgh. De straatjes lopen van het Edinburgh Castle naar Holyrood House. Je vindt er talloze bars, restaurants, oude gebouwen, straatmuzikanten en souvenirwinkels.

Scotch whisky heritage centre
The Scotch Whisky Experience ligt bovenaan de Royal Mile, naast Edinburgh Castle. Hier leer je hoe whisky gemaakt wordt, wat de karakteristieken zijn de 4 whisky regio's én kan je natuurlijk ook allerlei soorten whisky proeven. Info over openingstijden op de site.

HMY Britannia
De HMY Britannia is het voormalige jacht van de Britse koninklijke familie. Het is inmiddel uit de vaart genomen en opengesteld voor het publiek. Het schip ligt in de haven Leith van Edinburgh.

National Museum of Scotland
Het National Museum of Scotland ligt tegen de Royal Mile aan, in het oude stadscentrum. In het museum geeft op een levendige manier een beeld van de enerverende geschiedenis van Schotland.

Tips Edinburgh


De Princes Street Gardens is een heerlijk stadspark in het oude centrum van Edinburgh. Hier kan je op je gemak even bijkomen van alle indrukken. Met lekker weer is het gezellig druk en levendig in het park.

Het Georgian House is een museumhuis ontworpen door de architect Robert Adam. In het begin van de 19e eeuw was het Engelse rijk op de toppen van haar macht. In welke enorme rijkdom dit resulteerde, zie je in het Georgian House.

Vanaf de berg Arthur's Seat heb je een schitterend zicht op Edinburgh en de Noordzee. Het is een behoorlijk pittige wandeling naar de top. Je loopt echter door verrassend mooie omgeving op een steenworp afstand van een grote stad.

De Royal Botanic Garden in Edinburgh is een combinatie van een wetenschappelijke instelling en een top toeristische attractie. Het is een prachtige tuin met een enorme diversiteit aan planten. Toegang tot de tuin is gratis, de kas niet. De Royal Botanic Garden ligt midden in het centrum van de stad.

De St. Giles' Cathedral is de voormalige zetel van de bisschop én tevens de plek waar de reformatie van Schotland begonnen is. In de kerk vind je vele bezienswaardigheden.

Wie de kans heeft moet een bezoek aan Edinburgh inplannen tijdens het Edinburgh Festival. Het Edinburgh Festival is eerder een periode waarin allerlij festivals in Edinburgh samenvallen. Het festival wordt jaarlijks in augustus gehouden. Klik voor meer info.