1. Stedentrip naar:
  2. Londen

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Londen

Londen behoort tot de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip. De stad heeft alles te bieden. Londen is traditioneel en hip, groots en gezellig. Never a dull moment in London!

British Museum
Een prachtig gebouw midden in de stad en ook nog eens een van de meest indrukwekkende musea ter wereld. Het British Museum is het nationaal museum van het Verenigd Koninkrijk. Er liggen meer dan 13 miljoen oudheidkundige objecten  beschermd binnen de muren van deze kunsttempel.

Tower of London
Met de Kroonjuwelen als lokkertje trekt deze toren jaarlijks miljoenen bezoekers naar zich toe. In het verleden heeft de toren dienst gedaan als fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis, munt, garnizoen, museum en arsenaal. Sporen van die indrukwekkende staat van dienst ziet u tegenwoordig nog terug tijdens een bezoek aan de Tower.

Westminster Abbey
In deze Gotische abdij tegenover het House of Parliament vinden traditioneel de begrafenissen van de leden van het koninklijk huis plaats. Ook zijn  enkele beroemde inwoners van Groot-Brittannië hier ter aarde gesteld. Onder hen Charles Dickens, Isaac Newton en Charles Darwin.

St. Pauls Cathedral
Deze schitterende kathedraal is een voorbeeld van bouwstijlen uit de late Renaissance en barok. De St. Paul Cathedral geniet bekendheid onder het grote publiek vanwege het beroemd geworden huwelijk van Prins Charles en Lady Diana.

London Eye
Dit enorme reuzenrad aan de oevers van rivier de Theems is de nieuwste mega-attractie van de wereldstad. Via dit enorme bouwwerk stevent u hoog boven Londen uit en wordt u getrakteerd op een schitterend panorama over de miljoenenstad.

Tips Londen


Wie wil uitgaan en van het bruisende Londense nachtleven wil genieten kan niet om Soha en West End heen. Enorme theaters en bioscopen liggen in het centraal gelegen West End. Naast de deur in de wijk Soho vindt u tegenwoordig trendy bars en nachtclubs.

The Square Mile ook wel de City of Londen genoemd is het commerciële en financiële hart van Londen. Hier vindt u prachtige gebouwen waar grote banken en verzekeraars huizen. Maar ook eeuwenoude kerken, resten van Romeinse architectuur en gezellige markten.

Bloomsbury en Fitzrovia danken hun namen aan de intelligentsia die hier door de jaren heen geleefd hebben. Niet geheel onbegrijpelijk gezien de vele culturele centra die hier staan. Het British Museum, de Biritsh Library, de London University en de Inns of Cour zijn te vinden in deze wijken.

In Mayfair en St James's woont de creme de la creme van de Londense society. Deze wijken tussen Buckinham Palace en Trafalgar Square zijn geliefde winkelbuurten voor de Britse leden van het koninklijk huis. Met name in Bond Street en Oxford street vindt u de peperdure kledingwinkels waar de Engelse 'Upperclass'  zijn mode haalt.

Covent Garden is een ouderwets gezellige buurt met veel straatartiesten en muzikanten. In Covent Garden staat bovendien het hoog aangeschreven en wereldberoemde Royal Oprah House.