1. Stedentrip naar:
  2. Athene

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Athene

Athene heeft naast haar vele overblijfselen uit de Griekse Oudheid veel te bieden. De stad heeft vanzelfsprekend met zo'n geschiedenis veel interessante musea. Slenter door de oude wijken van Athene en geniet van de gezellige chaos. Het uitgaansleven in hip en speelt deels op straat af.

Akropolis
De bekendste bezienswaardigheid van Athene is natuurlijk de Akropolis. De Akropolis van Athene torent boven de stad uit en is het toonbeeld van de Griekse beschaving. De Akropolis vormde het religieuze hart van de stad Athene. Je vindt er dan ook veel tempels waarvan de tempel gewijd aan de godin Athena misschien wel de belangrijkste is.

Vouli
Het Griekse Parlementsgebouw ligt aan het Syntagmaplein. Bij dit mooie gebouw vind je de Tombe van de onbekende soldaat en de nabij gelegen Nationale Tuin van Athene.

Tempel van Hephaistos
De Tempel van Hephaistos behoort tot de best bewaarde Griekse tempels. De Dorische zuilenrij karakteriseren het complex. De Tempel van Hephaistos is een niet te missen bezienswaardigheden voor liefhebbers van de Oude Griekse bouwkunst.

Monastiraki
De metrolijnen 1 en 3 brengen je van en naar de wijk Monastiraki. Het is een wijk met veel leuke winkels en ademt een gemoedelijke en gezellige sfeer.

Nationaal Archeologisch museum
De geschiedenis van Griekenland behoort tot de meest fascinerende van de wereld. Een bezoek aan het nationaal Archeologisch museum is dan ook een must tijdens een weekend Athene.

Agora van Athene
De Agora van Athene is het oude centrale plein van de stad Athene. Vanuit de Agora werd democratie bedreven, recht gesproken en vonden andere belangrijke vergaderingen plaats.

Lycabettus
De Lycabettus/Lykavittós is de hoogste heuvel van Athene. De heuvel ligt midden in de stad en je hebt vanaf de top een prachtig uitzicht over de stad. De ruim tweehonderd meter hoge heuvel is per voet te "beklimmen" of je neemt eenvoudig het kabeltreintje.

Tips Athene


Griekenland heeft een nogal bewogen en interessante 19e en 20ste eeuw achter de rug. Dit soort zaken zie je terug in o.a. kunst, maar (helaas) ook in oorlogen. Een bezoek aan de National Gallery en het legermuseum van Athene is daarom een aanrader.

Wie een avond goed wil stappen moet naar de wijk Gkazi (Gazi). Gazi is bereikbaar via metrostation Kerameikos. De wijk heeft veel trendy bars en clubs (incl. gay). Het nachtleven in Athene begint laat en gaat tot in de vroege ochtend door.

In Athene kan het nogal warm worden. Water biedt dan verkoeling. Ga bijvoorbeeld een dagdeel zeilen. Informatie en boekingsbureau's kan je het beste bij de toeristeninformatie in Athene zelf regelen.

Sta open voor verrassingen. Ga - zoals eigenlijk in elke stad - niet eten in één van de toeristische restaurants. Duik een achteraf straatje in en leer op deze manier de echte Griekse keuken kennen. Of vraag simpelweg aan iemand op straat waar je goed kan eten.

Het Benaki Museum is echt een aanrader en ligt in het centrum. De collectie overspant een tijdsbestek van de Oude Grieken tot nu. Kijk voor meer informatie op de site van het Benaki Museum.