1. Stedentrip naar:
  2. Dublin

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Dublin

Wie een stedentrip naar Dublin maakt zal genieten van Ierse gezelligheid, een schat aan historie, goed kunnen shoppen en stevig stappen. Dublin is makkelijk aan te vliegen en een overzichtelijke stad waar je je snel thuis voelt.

Dublin Castle
Dublin Castle ligt in het centrum van Dublin. Dublin Castle was eeuwenlang het hoofdkwartier van het (niet geliefde) Engelse bestuur in Ierland. Op het terrein vind je verschillende bezienswaardigheden zoals de Record Tower en de Chapel Royal.

Guinness Brouwerij
De Guinness Brouwerij is een van Dublins bekendste - zei het erg commerciele - trekpleisters. Volg een rondleiding door de fabriek en geniet na afloop van een stevige pint Guinness.

Temple Bar
Temple Bar is geen bar, maar een uitgaanswijk in Dublin met heel veel pubs. Hoewel de wijk behoorlijk in trek is bij toeristen kan je hier genieten van de traditionele Ierse muziek en gezelligheid.

Howth
Oorspronkelijk is Howth een visserdorpje, maar door de groei van Dublin nu onderdeel van de stad. De natuur en kust is ruig en typisch Iers. In het gezellige - en inmiddels dure Howth - wonen veel prominente Ieren zoals Larry Mullen jr (U2), John Sheahan (The Dubliners) en Dolores O'Riordan (The Cranberries).

Grafton Street en Henry Street
Grafton Street en Henry Street zijn de bekendste winkelstraten van Dublin. Naast vele grote merken vind je in Grafton Street ook veel goede straatartiesten.

Tips Dublin


Het Phoenix Park behoort tot de grootste parken van Europa. Het park is dermate groot dat je tijdens een wandeling door het park niet raar moet opkijken wanneer er een wild hert voorbij loopt. Bezoek het visitor centre in het mooie Ashtown Castle.

Ierland heeft schitterende golfbanen en rond Dublin is dat niet anders. De stad heeft tientallen schitterende golfbanen. Je kan bij de VVV van Dublin een golf pass kopen en naar hartenlust gaan golfen op één of meerdere banen.

Liefhebbers van moderne kunst doen er goed aan een bezoek te brengen aan het Irish Museum of Modern Art. Het museum ligt op 5 minuten lopen van station Heuston.

Ieren zijn naast muziek gek op sport. En dan vooral op rugby, voetbal en hurling. Kijk of je een kaartje kan bemachtigen voor een van de lokale clubs wanneer ze thuis een belangrijke wedstrijd spelen. De sfeer in het stadion maakt dit tot een onvergetelijke ervaring. Kijk hier voor actuele wedstrijden.