1. Stedentrip naar:
  2. Krakau

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Krakau

Krakau (Kraków) is een prachtige UNESCO stad in het zuiden van Polen en behoort tot de mooiste steden ter wereld. Een stedentrip Krakau is een combinatie van prachtige bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven. Vooral het oude centrum van Krakau is indrukwekkend. Veel van de Gotische bouwwerken hebben de tand des tijds goed doorstaan en grote delen van het centrum prijken op de UNESCO lijst voor werelderfgoederen.

Wawel heuvel
De Wawel heuvel is de bekendste bezienswaardigheid van Krakau. Hier moet je tijdens een weekendje Krakau geweest zijn. Je vindt hier de drakengrot, een schitterende kathedraal en het koninklijk paleis.

Mariakerk
De Mariakerk is de bekendste kerk in Krakau. De grootste bezienswaardigheid is het het veelkleurige houten hoogaltaar van de Duitse kunstenaar Veit Stoss.

Oskar Schindler
Oskar Schindler's fabriek is na de film Schindler's terecht wereldberoemd geworden. De fabriek is te bezichtigen op Lipowa 4 (wijk Telpod), aan de andere kant van de rivier van het stadscentrum.

Stappen
In Karkau kan je heerlijk én betaalbaar op stap. Na een dag slenteren in de stad geniet je in één van de vele cafe's van een lekker Pools biertje en/of vodka. Het centrum van Krakau telt vele kroegen die zich vaak in de kelders van de gotische gebouwen bevinden.

Barbakan stadspoort
De Barbakan stadspoort is een van de oudste en mooiste stadspoorten in Europa. Het gebouw stamt uit 1300. De Barbakan poort bevindt zich in het Planty park. Dit gebouw behoort tot de iconen van Krakau.

Rynek Główny
Rynek Główny is het grootste middeleeuwse plein van Europa. De grootte van het plein doet hier niets af aan de gezelligheid. Het plein wordt omringt door schitterende gebouwen en barst van het leven.

Park Planty

Stadspark Planty is een ideale plek om even bij te komen van alle indrukken die een bezoek aan Krakau geeft. Het is een levendig park met artiesten, kunstenaars en studenten.

Tips Krakau


De zwartste bladzijde van de menselijke geschiedenis ligt op slechts een uurtje reizen van Krakau. Een bezoek aan Auschwitz-Birkenau is zowel een enorm indrukwekkende ervaring. Vraag bij de toeristeninformatie naar bedrijven die excursies organiseren.

Het Czartoryski Museum heeft een interessante collectie kunst, waaronder werken van Rembrandt en Leonardo da Vinci en Leonardo. Het is niet het grootste museum van Krakau, maar zeker een bezoek waard.

Een Arsenaal is een opslagplaats voor wapens. Vroeger werden deze in de stad en dus beschermd achter stadsmuren gebouwd. Het arsenaal van Krakau is een prachtig gebouw waar veel oud wapentuig staat tentoongesteld.

15 kilometer buiten Krakau ligt een van de regio's meest populaire bezienswaardigheid: de zoutmijnen van Wieliczka. Deze zoutmijn behoort tot de oudste (1044) én grootste ter wereld. Door de eeuwen heen heeft de mijn zich spectaculair ontwikkeld en vindt u er talloze zoutsculpturen en bijzonder uitgehakte ruimten.

Bezoek Krakau in de winter. Neem een warme jas mee en geniet van een schilderachtige stad met een laagje sneeuw op de daken. U wordt ook minder onder de voet gelopen door mede-toeristen.