1. Stedentrip naar:
  2. New York

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar New York

New York behoort tot de grootste steden ter wereld en heeft los van haar positie als financieel centrum van de wereld een enorm aanbod in bezienswaardigheden. De multiculturele New Yorkers zijn een positief volk met passie voor hun mooie stad. New York laat een verpletterende indruk achter.

Brooklyn Bridge
De Brooklyn Bridge verbindt de wijk Brooklyn met het eiland Manhattan en was bij oplevering de langste hangbrug ter wereld. De brug is echt een landmark in de skyline van New York. Het Brooklyn Bridge Park biedt een mooi uitzicht op de brug en Manhattan.

Central Park
Midden in het grote zakelijk district ligt een enorme oase van rust én vertier: Central Park. Hier kan men genieten van een ontspannen wandeling of een rondje hardlopen. Vlak bij Central Park ligt het beroemde Metropolitan Museum of Art.

Guggenheim Museum
Het Guggenheim museum heeft een grote collectie uit het post-impressionisme, modernisme, expressionisme en surrealisme en toont werken van Karel Appel en Picasso. Ook het gebouw zelf is een exponent van prachtige architectuur.

Vrijheidsbeeld
Het Vrijheidsbeeld (Statue of Liberty) was een kado van de Fransen aan de Amerikanen toen dit land zijn honderd jarig bestaan vierde. Het beeld staat symboom voor een welkom. Ook het nabij gelegen Ellis Island is een bezoek waard.

Empire State Building
Het Empire State Building in New York is het op één na hoogste gebouw van de Verenigde Staten. Het observatorium geeft een prachtige uitzicht over de de stad, zowel overdag als 's avonds.

Tips New York


Harlem, genoemd naar Haarlem en gesticht door Peter Stuyvesant, is een wijk die vooral bekend staat om de inbreng van Afro-Amerikanen. De creatieve impulsen van de Harlem Renaissance zijn nog altijd merkbaar in de wijk. Voor muziekliefhebbers zal Harlem met clubs als de Cotton Club ook bekend in de oren klinken.

De grootste Aziatische gemeenschap buiten China is Chinatown in Manhatten. Het is duidelijk te merken wanneer u zich in deze wijk bevind, vergissen is onmogelijk. Er zijn ontelbaar veel winkels die een keur aan producten verkopen, van kruiden, medicijnen, speelgoed tot goedkope kleren. Zowel de shopper als de liefhebber van Chinees eten komt hier goed aan zijn of haar trekken.

Little Italy ligt naast Chinatown. De wijk herbert een keur aan leuke winkels en vooral de liefhebber van lekker eten komt hier goed aan zijn trekken. Er zijn namelijk vele Italiaanse restaurants op bijvoorbeeld Mulberry street, in iedere prijsklasse.

Lower Manhattan is het zuidelijkste puntje van Manhatten en hier bevindt zich het beroemdste financiële district ter wereld. Het financiële centrum is beter bekend als Wall Street en aan deze straat is onder andere de New York Stock Exchange gevestigd. Lower Manhatten zal na 11 september 2001 voor altijd de littekens dragen van de terroristische aanslag op het World Trade Centre.

De Bronx is de enige wijk die we beschrijven die niet op Manhatten ligt. De Bronx (afgeleid van Breukelen). Voor een enorme stad als New York bezit deze wijk opvallend veel groen. De 250 hectare grote Botanische Tuin behoort tot de topattracties van deze wijk.