1. Stedentrip naar:
  2. Praag

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Praag

Praag is betoverend mooi, de stad lijkt wel uit een 500 jaar oud sprookje te zijn geknipt. Een stedentrip naar Praag staat vooral in het teken van het bezichtigen van de indrukwekkende oude binnenstad en de Praagse Burcht. Praag kent verder mooie theaters, musea, restaurants, parken en pleinen. Alles is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoerssysteem van de stad.

Praag.nl - de specialist voor Stedentrips naar Praag:


» Eigen vervoer: hotel overnachtingen vanaf € 18 p.p.
» Vliegen naar Praag: 2 dagen incl vlucht + hotel vanaf € 225 p.p.
» 4-daagse busreis, incl hotel, ontbijt en excursies vanaf € 169,- p.p.

Top Bezienswaardigheden in Praag

Het schitterende Praag telt vele bezienswaardigheden. Hieronder vindt u de populairste bezienswaardigheden van de stad.

 Oude Kruittoren
De markante Oude Kruittoren (Prasna Brana) is van april tot oktober dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur geopend. Het ontwerp van de uit de 15e eeuw stammende Kruittoren is geïnspireerd op de Bruggentoren van de Karelsbrug. Gelukkig heeft de toren, ondanks haar explosieve lading de geschiedenis tot op heden overleefd. Vanaf de toren heeft u namelijk een prachtig uitzicht over het oude stadscentrum.

De Karelsbrug
De Karelsbrug (Karluv most) is een van de meest beroemde bruggen ter wereld. De brug verbindt de oude stadskern met het gedeelte van Praag waar de Praagse Burcht gevestigd is. De Bruggentoren verschaft toegang tot de brug en daarmee tot de 30 beelden die de Karluv most rijk is. Bezoek de brug vroeg in de ochtend of later in de avond omdat het er erg druk kan zijn.

 Astronomische klok
De aan het Oude Raadshuis bevestigde Astronomische klok behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag. De Astronomische klok staat op het Oude Stadsplein (Staromestske Namesti). Het uit 1338 stammende uurwerk toont los van het tijdstip de de processie van de twaalf apostelen zien en geeft de tijd weer in het Arabisch, Romeins en Mesopothamisch.

Nationaal Theater
Het uit 1881 stammende Nationaal Theater (Narodni divadlo) is zowel van buiten als van binnen een schitterend gebouw. De inwoners van Praag houden van kunst en cultuur. Er is gedurende het hele jaar een vol programma in het theater. Heb boeken van een voorstelling biedt de mogelijkheid om - naast een voorstelling - het imposante interieur van het gebouw te bewonderen.

  Praagse Burcht
Op het complex van de Praagse Burcht liggen bekende trekpleister zoals het Lobkowitschpaleis, het Gouden Straatje, de Sint Vituskathedraal en het Sint Joris Klooster. Het Gouden Straatje is vooral bekend omdat daar de beroemdste Tsjechische schrijver ooit heeft gewerkt en gewoond: Franz Kafka. De Praagse Burcht (Hradcany) is een paleizencomplex, dat 7.5 hectare beslaat. De Praagse Burcht bestaat al meer dan duizend jaar. In de architectuur kunt u daarom drie belangrijke middeleeuwse bouwstromingen ontdekken; Romaans, Gotisch en Classisitisch.

Laat u verrassen door Praag
Hotel Crowne Plaza Prague, een statig en chique hotel met een markante architectuur. 3 dagen incl. vlucht per persoon al vanaf € 248,-. Boek op Stedentrips.nl.

Laat u verrassen door Praag
Hotel Crowne Plaza Prague, een statig en chique hotel met een markante architectuur. 3 dagen incl. vlucht per persoon al vanaf € 248,-. Boek op Stedentrips.nl.
 

Tips Praag


Vanaf de Petrin Toren heeft u een briljant uitzicht over Praag. Vanaf deze Eiffel Toren van Praag kijkt u over de Praagse Burcht en zo de oude binnenstad in. De kosten om deze toren te bezoeken zijn nihil. Het omringende park is mooi en relax. U ontvlucht hier gemakkelijk de drukke binnenstad. Klik voor foto's van de Petrin Tower.

Jan Palach stak zich in 1969 in brand tijdens de Praagse Lente uit protest tegen het stalinisme. Op het Wenceslausplein is een plaquette ter nagedachtenis van Palach, een indrukwekkend stukje geschiedenis. Hier vindt je ook het Nationaal Museum van Tsjechie.

Tsjechen en de inwoners van Praag zijn gek op muziek en theater. Er worden in heel de stad het jaar rond voorstellingen gegeven. Het is niet eenvoudig en goedkoop, maar probeer een kaartje voor een uitvoering in het schitterende National Theatre te krijgen.

Tsjechen zijn gek op taart. Het bijna 100 jaar oude Kavárna Obecní Dum behoort tot de meest bijzondere cafes van Praag in het oude gemeentehuis. Een unieke sfeer, decoratie, interieur en bediening kenmerken dit ook bij locals populaire cafe.

Koop wat te eten en drinken en ga naar het Strelecky Ostrov park. Dit geeft je mooi uitzicht op biede oevers van de Moldau. Het is een zwaar relax park waar je in de zon geniet van rust, mooi uitzicht en zien én gezien worden.

Alfons Mucha is een van Tsjechie's beroemdste kunstenaars. Mucha stijl is te kenmerken door de Jugendstill. Een bijzonder werk is een imposant glas-in-lood werk in de St. Vitus Cathedraal.

Wanneer je in de winter Praag bezoekt, ga dan naar een ijshockey wedstrijd van Sparta Praag. Tsjechen zijn idolaat van ijshockey en het niveau als de beleving is groots.

Praag heeft een zeer efficient metro netwerk. De kosten voor een metroticket zijn enorm laag, vooral in vergelijking met de taxi. Klik voor een plattegrond van de Praagse metro.

Liefhebbers van theater en kunst moeten een uitvoering bijwonen van het internationaal befaamde Laterna Magika. Alle opgevoerde stukken zijn non-verbaal, doch indrukwekkend en van hoog niveau.