1. Stedentrip naar:
  2. Berlijn

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Berlijn

Berlijn is een stad met een bijzondere mix tussen trendy en alternatief enerzijds en statig en historie anderzijds. Een stedentrip naar Berlijn staat garant voor diverse indrukken én een hoop avontuur. Je moet je hier bij een stedentrip naar Berlijn wel voor openstellen, omdat de stad haar geheimen anders voor zich houdt. Boek uw stedentrip met Wimdu, hier vindt u verschillende soorten accommodaties in en rondom Berlijn.

Bezienswaardigheden Berlijn


De Rijksdag
De Rijksdag (Reichstag) staat dicht bij andere bezienswaardigheden als de Brandenburger Tor en de Großer Tiergarten. De koepel van de Rijksdag biedt zicht op de vergaderzaal van het parlement en de omliggende omgeving. Wees er vroeg bij, want het kan er erg druk zijn.

Großer Tiergarten
De Großer Tiergarten is het grootste park in Berlijn en is een favoriete plek van veel Berliners om te ontspannen. Naast een leuke dierentuin is het dus ook een wijds en prachtig park waar de bezoekers makkelijk ontkomen aan de hektiek van de grote stad.

Pergamonmuseum
Het Pergamonmuseum behoort tot de bekendste musea van Berlijn. Het museum is groots van opzet. De meest in het oog springende items zijn het Pergamonaltaar en de Ishtar Poort. Naast deze bezienswaardigheden zijn er talloze andere afdelingen in het museum waar bijzondere artefacten tentoongesteld staan.

Checkpoint Charlie
Museum Haus am Checkpoint Charlie geeft een beeld van de vele vluchtpogingen van Oost naar West en de idioterie van de Koude Oorlog. Ook huist in het museum een permanente expositie over geweldloos verzet.

Potsdam
Potsdam ligt zo'n 40 kilometer ten zuid-westen van Berlijn. In Potsdam staan enkele prachtige paleizen waar Slot Sanssouci de bekendeste van is. Maar ook Schloss Charlottenhof is een bezoek meer dan waard. Een bezoek aan Potsdam is een goede afsluiting van een stedentrip naar Berlijn.

Tips Berlijn


Het Olympiastadion is meer dan een stadion. Het is de plek waar Jesse Owens 4 gouden medailles won tijdens de Olympische spelen van 1936. Het esthetisch prachtige Olympiastadion (en omgeving) is indrukwekkend en heeft een beladen historie. Een aanrader voor wie er een trip in de U-baan voor over heeft.

Berlin-Kreuzberg ligt redelijk in het centrum en hier zijn onder andere de bezienswaardigheden Checkpoint Charlie en het Jüdisches Museum Berlin gevestigd. De wijk in het voormalige West-Berlijn kenmerkt zich door een groot percentage politiek links-georiënteerden en migranten. Het is trouwens goed stappen in deze wijk.

Berlijn is groots opgezet. Lanen en wegen zijn breed en bezienswaardigheden liggen niet altijd op loopafstand. Gelukkig is Berlijn gezegend met een perfect functionerend openbaar vervoer. Vooral de U-bahn en S-Bahn zijn top.

De wijk Prenzlauer Berg is van oorsprong een arbeiders wijk. Ten tijde van de DDR is het uiterlijke karakter van de wijk bewaard gebleven en is gaandeweg een populair toevluchtsoord voor kunstenaar en alternatievelingen geworden. Nu is de wijk meer trendy, maar geeft nog steeds een goed beeld van het "oude" Berlijn.

Charlottenburg was het centrum van West-Berlijn. De wijk biedt alles wat je van een stadscentrum verwacht. Voor fanatieke shopper is de Kurfürstendamm een aanrader. Cultuurliefhebbers kunnen een idee van de verwoesting van Berlijn tijdens de tweede wereldoorlog krijgen door een blik te werpen op de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche.

De Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche staat in het centrum van Berlijn. De Gedächtniskirche is tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door bombardementen en in deze staat behouden. Je vindt de Gedächtniskirche bij de Kurfürstendamm. Wandel vanaf de Brandenburger Tor, via het Holocaust Memorial naar de kerk.

Het indrukwekkendste monument van Berlijn is het Holocaust-Mahnmal. Het monument bestaat uit 2711 donker grijs gekleurde betonblokken variërend in hoogte. Het kunstwerk van de Amerikaanse architect Peter Eisenman is een must bij een bezoek aan Berlijn.

De wijk Schöneberg is een must voor levensgenieters. Er zijn vele cafes, restaurants en uitgaansgebieden Berlijn. In het weekend is de Winterfeldtmarkt in Schöneberg een aanrader.

Unter den Linden loopt van de Brandenburger Tor tot aan de Alexanderplatz en is de bekendste laan van Berlijn. Aan de Unter den Linden vind je veel interessante gebouwen.

In het Museum Berggruen tref je de collectie van Heinz Berggruen. Het behoort tot een van de grootste kunstcollecties ter wereld. Het omvat bijvoorbeeld niet minder dan 100 werken van Pablo Picasso. Wie Slot Charlottenburg bezoekt en van kunst houdt moet hier heen.

Mitte of Berlin-Mitte is een stadsdeel in het centrum van het huidige Berlijn en het centrum van het centrum van het voormalige Oost-Berlijn. In deze wijk zijn belangrijke bezienswaardigheden gevestigd zoals de Museumsinsel (waar veel musea gevestigd zijn), de Alexanderplatz en Unter den Linden. In Mitte liggen ook enkele goede uitgaansgebieden.