1. Stedentrip naar:
  2. Keulen

Onze tips:

  1. Boek uw stedentrip eenvoudig en voordelig op Kras.nl
  2. Direct naar de Stedentrips.nl infopagina.
  3. Zoek en boek mooie stedentrips op GaSamen.nl.

Stedentrip naar Keulen

Keulen reist lekker aan met de trein en auto. In slechts enkele uren bent u in de stad. Een stedentrip Keulen staat dus in het teken van trendy shopping, prima eten en drinken en bezienswaardigheden. Bezoek Keulen tijdens een evenement zoals carnaval of de vele kerstmarkten in december.

Dom van Keulen
Vanzelfsprekend is de Dom van Keulen de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Niet alleen het exterieur van de Dom is indrukwekkend. Ook van binnen is er een hoop te zien. Een must voor wie een weekend naar Keulen gaat.

Altstadt
De Altstadt is zoals de naam reeds doet vermoeden het oude centrum van Keulen. Het is een charmante wijk waar je een mooi beeld krijgt van het oude Keulen. In de Altstadt vind je vele leuke bars en restaurants.

Kölsch
Kölsch is het lokale bier van Keulen. Net als Champagne mag het bier alleen Kölsch genoemd worden als het uit de betreffende regio komt. Kölsch vind gretig aftrek onder de 45.000 studenten van de stad. Het is 's avonds in Keulen dus ook prima stappen.

Romeins-Germaans museum
Naast de Dom van Keulen staat het Romeins-Germaans museum. In dit museum treft u een mooi overzicht van de rijke geschiedenis van de Rijn-regio.

Rathaus & Praetorium
Het Rathaus & Praetorium staat zoals het raadhuizen betaamt midden in het centrum van de oude stad. Het oude Raadhuis heeft een interessante architectuur. Maar wat het Raadhuis bijzonder maakt is de kelder. Hier vind je het Praetorium. Een praetorium was aanvankelijk de benaming voor het hoofdkwartier van een Romeins leger.

Tips Keulen


De kerstmarkt in Keulen is beroemd. Eigenlijk bestaat de kerstmarkt van Keulen uit verschillende kerstmarkten op verschillende locaties zoals de Altermarkt, op het plein voor de Dom, de Rudolfplatz en de Neumarkt. Iedere markt heeft een eigen thema.

Het carnaval van Keulen behoort tot de grootste carnavalsvieringen van Duitsland. Heel Keulen is met Carnaval omgetovert tot één grote feestlocatie. Wees er bij het boeken van een hotel wel vroeg bij, want die zijn afgeladen vol.